logoCON

Vreme u Nišu:

22°C

Fair 19°C / 32°C
Četvrtak, 31. Juli 2014.

Objedinjena naplata: Kraj maja rok za izmirenje starog duga (video)

NTV ponedeljak, 28 april 2014 10:07

JKP Objedinjena naplata uputilo je oko 30.000 opomena pred utuženje, a okvirni rok za izmirenje duga je kraj maja. Rukovodstvo poziva Nišlije koje nisu redovno plaćale račune da dođu do ovog preduzeća i raspitaju se oko načina za otplatu.

MaxBet

Uz apel da narednih nedelja dođu da se informišu o dugovanjima, direktorka Jelena Stojanović podseća da je ukupan dug Nišlija za objedinjene troškove čak milijardu i 400 hiljada dinara. To je velika cifra i menadžment je prinuđen da pribegne nepopularnim merama.

U prethodnom periodu su u tri navrata sklapani ugovori o reprogramu duga sa građanima i sklopljeno je oko 8.000 takvih ugovora. Većina potpisnika uspeva da redovno izmiruje rate, navodi direktorka, dodajući da je tim akcijama smanjen ukupan dug prema Objedinjenoj naplati. Očekuje da će i u narednom periodu ovo preduzeće imati mogućnost da ponovo na ovaj način izadje u susret Nišlijama koji ne uspevaju da redovno izmiruju račune.

Povezane vesti

 • Stanovi na doboš

  Troje Nišlija moglo bi da ostane bez stana zbog duga za grejanje koji je dostigao 2,5 miliona dinara. Velika dugovanja niška komunalna preduzeća koja usluge naplaćuju preko Objedinjene naplate, namiruju preko privatnih izvršitelja. Nišlije za komunalije duguju milijardu i po dinara, uglavnom za grejanje.

 • Pogrebne usluge od septembra na računima Objedinjene naplate

  Pogrebne usluge i poslovi oko uređivanja i održavanja tri gradska groblja, a koje obavlja pogrebni sektor Javno-komunalnog preduzeća "Gorica", od septembra će se naplaćivati preko računa „Objedinjene naplate". U ovom preduzeću kažu da će se potruditi da u narednom periodu omoguće otplatu dugovanja na rate.

 • Meštani naselja Sveta Petka bez vode zbog isključenja struje kamenolomu kod Ostrovice (video)

  Naselje Sveta Petka kod Ostrovice nekoliko puta godišnje nema vodu jer su im pumpe povezane na trafostanicu kamenoloma "Partizanski put" koji im isključuje struju zbog, kako kažu meštani, nerealnih dugova.

 • Zbog višegodišnjih dugova ostaju bez stanova

  Usred leta u Nišu jedna od glavnih tema je grejanje, ne zbog nabavke energenata, remonta postrojenja i priprema za narednu grejnu sezonu već zbog odluke niške Gradske toplane da zbog višegodišnjih dugova nekolicini građana zapleni stanove. Kako su rekli u ovom javnom komunalnom preduzeću, na udaru je za sada troje vlasnika stanova u Nišu, sa milionskim dugovanjima.

 • Dugovanja prema Gradskoj toplani oko 1.400.000.000 (video)

  Proceduru zaplene imovine, niška toplana pokrenula je prema najvećim dužnicima. Veliki problem jeste to što je potraživanja zakonski nemoguće naplatiti od preduzeća u stečaju, a utuživanje se ne isplati zbog ogromnih taksi.

Orion Telekom prenesi fiksni

Loading radio ...

kuca-petrovic

my-place

ivona-city

Alternative flash content

Requirements

ingrad

krunic1

porta-sigurnost

mm-tours-canj-maj-14geppetoSrecni ljudi 14velja auto
senka

kuhinjica

magic-foodromansaunico travelestetik-centar-dr-vais
senka

MaxBet

Nisville2014 lastrega centar-lepote-mitic Wonderland dunja
Nova Servis deciji-centar dom-ucenika ton parking-servis
 BeautyVenera nifon dzoker taxi Dijamant