logoCON

Vreme u Nišu:

18°C

Partly cloudy 16°C / 31°C
Četvrtak, 10. Juli 2014.

Objedinjena naplata: Kraj maja rok za izmirenje starog duga (video)

NTV ponedeljak, 28 april 2014 10:07

JKP Objedinjena naplata uputilo je oko 30.000 opomena pred utuženje, a okvirni rok za izmirenje duga je kraj maja. Rukovodstvo poziva Nišlije koje nisu redovno plaćale račune da dođu do ovog preduzeća i raspitaju se oko načina za otplatu.

MaxBet

Uz apel da narednih nedelja dođu da se informišu o dugovanjima, direktorka Jelena Stojanović podseća da je ukupan dug Nišlija za objedinjene troškove čak milijardu i 400 hiljada dinara. To je velika cifra i menadžment je prinuđen da pribegne nepopularnim merama.

U prethodnom periodu su u tri navrata sklapani ugovori o reprogramu duga sa građanima i sklopljeno je oko 8.000 takvih ugovora. Većina potpisnika uspeva da redovno izmiruje rate, navodi direktorka, dodajući da je tim akcijama smanjen ukupan dug prema Objedinjenoj naplati. Očekuje da će i u narednom periodu ovo preduzeće imati mogućnost da ponovo na ovaj način izadje u susret Nišlijama koji ne uspevaju da redovno izmiruju račune.

Povezane vesti

 • Iz "Jugoistoka" apeluju na građane da izmire svoja dugovanja (video)

  Od ponedeljka, 7. jula, počela je intenzivna obustava isporuke struje domaćinstvima i preduzećima koja nisu izmirila račune na vreme. Iz „Jugoistoka" apeluju na dužnike da u što kraćem roku izmire svoje račune, i savetuju građane da se sami ne priključuju na električnu mrežu, jer će za sve vidove krađe struje biti izrečene rigorozne kazne.

 • Treći protest zbog isključenja struje

  Oko stotinu građana iz naselja Crvena zvezda, koji već mesec dana nemaju struju treći put mirno su protestovali ispred niške Elektrodistribucije. Kako koordinator za romska pitanja Igor Paunović kaže 90 odsto kuća u ovom naselju nema struju zbog neplaćenih računa.

 • Nišlije duguju Objedinjenoj naplati preko milijardu dinara (video)

  Oko 4.000 tužbi Javno-komunalno preduzeće "Objedinjena naplata" uputilo je na adrese Nišlija koji nisu redovno izmirivali dugovanja za iznošenje smeća, grejanje, vodu i ostale usluge čija se naplata vrši preko ovog preduzeća.

 • Isključenja struje neredovnim platišama (video)

  Od ponedeljka, 7. jula, počinje intenzivna obustava isporuke struje domaćinstvima i preduzećima koja nisu izmirila račune na vreme, saopštila je kompanija ,,Jugoistok".

 • Građani dužni "Mediani" skoro milijardu dinara

  Skoro milijardu dinara građani Niša, firme i institucije duguju Javno-komunalnom preduzeću ,,Mediana". Od ovog iznosa, gotovo polovina predstavlja dug fizičkih lica i to je minus na računu koji rukovodstvo "Mediane" ne zna kako da nadomesti.

Orion Telekom prenesi fiksni

Loading radio ...

kuca-petrovic

my-place

ivona-city

Alternative flash content

Requirements

ingrad

krunic1

porta-sigurnost

mm-tours-canj-maj-14geppetoSrecni ljudi 14velja auto
senka

kuhinjica

magic-foodromansaunico travelestetik-centar-dr-vais
senka

MaxBet

Nisville2014 lastrega centar-lepote-mitic Wonderland dunja
Nova Servis deciji-centar dom-ucenika ton parking-servis
 BeautyVenera nifon dzoker taxi Dijamant