logoCON

Sreda, 28. Januar 2015.

Objedinjena naplata: Kraj maja rok za izmirenje starog duga (video)

NTV ponedeljak, 28 april 2014 10:07

JKP Objedinjena naplata uputilo je oko 30.000 opomena pred utuženje, a okvirni rok za izmirenje duga je kraj maja. Rukovodstvo poziva Nišlije koje nisu redovno plaćale račune da dođu do ovog preduzeća i raspitaju se oko načina za otplatu.

niske-vesti-u-vestima

Uz apel da narednih nedelja dođu da se informišu o dugovanjima, direktorka Jelena Stojanović podseća da je ukupan dug Nišlija za objedinjene troškove čak milijardu i 400 hiljada dinara. To je velika cifra i menadžment je prinuđen da pribegne nepopularnim merama.

U prethodnom periodu su u tri navrata sklapani ugovori o reprogramu duga sa građanima i sklopljeno je oko 8.000 takvih ugovora. Većina potpisnika uspeva da redovno izmiruje rate, navodi direktorka, dodajući da je tim akcijama smanjen ukupan dug prema Objedinjenoj naplati. Očekuje da će i u narednom periodu ovo preduzeće imati mogućnost da ponovo na ovaj način izadje u susret Nišlijama koji ne uspevaju da redovno izmiruju račune.

Povezane vesti

 • Otplata duga Objedinjenoj naplati na 60 rata

  U "Objedinjenoj naplati" krenulo je sklapanje ugovora o reprogamu duga i isplati zaostalih dugovanja na maksimalno 60 rata, što je mnogo povoljnije, jer je ranije bilo na 48.

 • Plaćanje dugova za komunalije na rate (video)

  Građani koji imaju dugove za komunalije, od 15. oktobra u Objedinjenoj naplati mogu da sklope ugovor o otplati duga na rate ili ga plate u celosti uz otpis kamate.

 • Ponovo plaćanje duga za komunalije na rate (video)

  Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća javnom preduzeću Objedinjena naplata odobreno je da ponovo pokrene akciju sklapanja ugovora o otplati duga na rate. Dužnici će do kraja godine moći da zaključuju ugovor o plaćanju duga na rate, bez daljeg zaračunavanja kamate.

 • Dug za struju ohladio radijatore

  Zbog dugova za struju mnogim Nišlijama koji su priključeni na toplanu preti da ostanu i bez grejanja. Trenutno se za više od trećine podstanica, 400 od 1.100 koliko ih ima u gradu, duguje Elektrodistribuciji. Reč je o milionskim iznosima, a isključenje je već najavljeno.

 • Objedinjena naplata čeka Grad

  Javno-komunalno preduzeće „Objedinjena naplata" postiglo je dogovor sa ostalim preduzećima za čije usluge obavlja naplatu da omoguće pogodnosti za socijalno ugrožene korisnike, ali i za one sa većim dugovanjima. Hoće li ovaj dogovor biti sproveden u delo odlučiće Gradsko veće.

TvIT-MAX-Orion

inter-rent-a-car

Loading radio ...

kuca-petrovic

ingrad

ivona-city

Alternative flash content

Requirements

my-place

krunic1

mm-tours-2014-n-godinagameboxgeppetoSrecni ljudi 14
senka
magic-foodromansaunico travelestetik-centar-dr-vais
senka

MaxBet

nisville2014-avgust lastrega centar-lepote-mitic Wonderland dunja
Nova Servis deciji-centar dom-ucenika ton parking-servis
 BeautyVenera nifon dzoker taxi Dijamant