logoCON

Vreme u Nišu:

25°C

Partly cloudy 17°C / 28°C
Utorak, 22. Juli 2014.

Objedinjena naplata: Kraj maja rok za izmirenje starog duga (video)

NTV ponedeljak, 28 april 2014 10:07

JKP Objedinjena naplata uputilo je oko 30.000 opomena pred utuženje, a okvirni rok za izmirenje duga je kraj maja. Rukovodstvo poziva Nišlije koje nisu redovno plaćale račune da dođu do ovog preduzeća i raspitaju se oko načina za otplatu.

MaxBet

Uz apel da narednih nedelja dođu da se informišu o dugovanjima, direktorka Jelena Stojanović podseća da je ukupan dug Nišlija za objedinjene troškove čak milijardu i 400 hiljada dinara. To je velika cifra i menadžment je prinuđen da pribegne nepopularnim merama.

U prethodnom periodu su u tri navrata sklapani ugovori o reprogramu duga sa građanima i sklopljeno je oko 8.000 takvih ugovora. Većina potpisnika uspeva da redovno izmiruje rate, navodi direktorka, dodajući da je tim akcijama smanjen ukupan dug prema Objedinjenoj naplati. Očekuje da će i u narednom periodu ovo preduzeće imati mogućnost da ponovo na ovaj način izadje u susret Nišlijama koji ne uspevaju da redovno izmiruju račune.

Povezane vesti

 • Zbog višegodišnjih dugova ostaju bez stanova

  Usred leta u Nišu jedna od glavnih tema je grejanje, ne zbog nabavke energenata, remonta postrojenja i priprema za narednu grejnu sezonu već zbog odluke niške Gradske toplane da zbog višegodišnjih dugova nekolicini građana zapleni stanove. Kako su rekli u ovom javnom komunalnom preduzeću, na udaru je za sada troje vlasnika stanova u Nišu, sa milionskim dugovanjima.

 • Dugovanja prema Gradskoj toplani oko 1.400.000.000 (video)

  Proceduru zaplene imovine, niška toplana pokrenula je prema najvećim dužnicima. Veliki problem jeste to što je potraživanja zakonski nemoguće naplatiti od preduzeća u stečaju, a utuživanje se ne isplati zbog ogromnih taksi.

 • Dugovi kao budžet grada

  Za utrošenu električnu energiju i ostale komunalne usluge „kratki" i pojedinci, i privreda. Reprogram je, trenutno jedini izlaz, ali ima onih kojima je i to nedostižno

 • Više od dve hiljade domaćinstva isključeno zbog duga (video)

  Na području koje pokriva Elektroprivredno društvo Jugoistok zbog duga koji je veći od 10 hiljada dinara sa mreže je isključeno dve hiljade i 300 kupaca, potvrdio je za RTV BellAmie direktor Darko Bulatović.

 • Toplana pleni stanove zbog neplaćenih računa za grejanje

  Niška toplana namerava da oduzme stanove od troje dužnika koji godinama nisu plaćali račune za grejanje. Direktor Slobodan Maksimović navodi da je njihov dug dostigao dva miliona dinara i da je plenidba jedino rešenje, jer dužnici ne žele da plate račune iako im je Toplana nudila dogovor.

Orion Telekom prenesi fiksni

Loading radio ...

kuca-petrovic

my-place

ivona-city

Alternative flash content

Requirements

ingrad

krunic1

porta-sigurnost

mm-tours-canj-maj-14geppetoSrecni ljudi 14velja auto
senka

kuhinjica

magic-foodromansaunico travelestetik-centar-dr-vais
senka

MaxBet

Nisville2014 lastrega centar-lepote-mitic Wonderland dunja
Nova Servis deciji-centar dom-ucenika ton parking-servis
 BeautyVenera nifon dzoker taxi Dijamant