logoCON

Ponedeljak, 26. Januar 2015.

Novi izazov za niške informatičare (video)

BelleAmie Portal utorak, 29 jul 2014 13:41

Učenici niške Gimnazije "Svetozar Marković" Marko Stanković i Ivan Stošić osvojili su srebrnu i bronzanu medalju na 26. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Tajvanu.

niske-vesti-u-vestima

Niški programeri su za ovo veliko takmičenje pripremali dugo, a za jedno od odličja morali su da budu bolji od 300 takmičara iz celog sveta i reše izuzetno teške zadatke. Njih dvojica naš grad ponovo će predstavljati na Balkanijadi iz programiranja u Ankari od 10. do 18. avgusta.

Povezane vesti

 • Zajednički projekat gimnazija iz Niša i Montane

  Olga Dragojlović, direktorica Gimnazije "Svetozar Marković" u Nišu i Temenuška Kisjova, direktor srednje škole „Vаsil Levski" iz Monаtne u Bugаrskoj, danas će u svečanoj Sali niške gimnazije, u 14,30 sati svečano označiti početak saradnje ovih škola na novom zajedničkom projektu IDEA, iz IPA programa koji se finansira sredstvima Evropske unije.

 • Dunja ponovo maše repom

  Četvoromesečnog psa, kome su bahati mladići slomili obe prednje noge, spasli učenici specijalnih odeljenja Gimnazije „Svetozar Marković", koji su skupili novac za njegovo lečenje i sada ga čuvaju kao ljubimca

 • MALA DECA – VELIKI LJUDI: Učenici iz Niša, sakupili novac i spasili život štenetu sa slomljenim nogama! (video)

  Tako mladi, a već ogroooomni ljudi! Gimnazijalci iz niške škole „Svetozar Marković" pokazali su humanost na delu i spasili život jednom mališanu.

 • Niški gimnazijalci oduševili američkog ambasadora

  Nije lako odglumiti američku dramu „Tramvaj zvani želja" autora Tenesi Vilijamsa ni na maternjem jeziku, ali su učenici niške Gimnazije „Svetozar Marković" u Nišu to odlično izveli i na engleskom.

 • Donacija Anđeli za takmičenja u Belorusiji i Americi

  Anđela Šarković, učenica četvrtog razreda specijalizovanog matematičkog odeljenja Gimnazije "Svetozar Marković" u Nišu je dobitnik donacije "Benlian" fondacije, zavaljujući kojoj će moći da finansira odlazak na Evropsku matematičku olimpijadu za devojčice koja se u aprilu održava u Belorusiji.

TvIT-MAX-Orion

inter-rent-a-car

Loading radio ...

kuca-petrovic

ingrad

ivona-city

Alternative flash content

Requirements

my-place

krunic1

mm-tours-2014-n-godinagameboxgeppetoSrecni ljudi 14
senka
magic-foodromansaunico travelestetik-centar-dr-vais
senka

MaxBet

nisville2014-avgust lastrega centar-lepote-mitic Wonderland dunja
Nova Servis deciji-centar dom-ucenika ton parking-servis
 BeautyVenera nifon dzoker taxi Dijamant